ROTARY CLUB, Szekszárd

ROTARY CLUB, Szekszárd - 7100 Szekszárd, Rákóczi út 1.

Információk
A Rotary-ról
Magunkról
Projektjeink
Hírek, események
Meghívók
Tudtad?
Előző honlapunk
Visszatekintő
Rólunk írták
Beszámolók
Konferencia_2014
Egyéb
Kapcsolat
Linkek
FAQ
E-mail
Bejelentkezés
Kezdőoldal

Nincs bejelentkezve.

2022. május 17. kedd, 13:56

Utoljára frissítve: . . :

Hírek, események


2016. január 18. 16:50

Jótékony Rotary Tolnai Népújság

A báli szezon nyitányaként nagy izgalommal szerveztük az idei jótékonysági estünket. Színhelyéül ismét a főiskola auláját választottuk, hiszen a kitűnő konyha, a jó akusztika, a tágas tánctér mind-mind rendelkezésünkre állt. Vendégeink elégedettségére sikerült ismét kitűnő műsort, jó hangulatot, izgalmas tombolasorsolást szervezni, és nem maradt el idén sem az elnöki köszönet a támogatóinknak, a sok-sok baráti beszélgetés, a Rotarys tapasztalatcserék, valamint egy fontos kormányzói bejelentés, mely szerint 2016. június 14-én Szekszárdra érkezik K. R. „Ravi” Ravidran, a Rotary International világelnöke Sri-Lankából, aki az előző évi kórházprojektünket fogja megtekinteni. Az est eseményeiről megyei lapunk is beszámolt Iháros Ibolya tolmácsolásában.
Eredeti cikk


2015. május 1. 12:11

Szentiványi Gábor nagykövet előadása. A Rotary Club Szekszárd meghívására, a PTE Illyés Gyula Kar nagyelőadójában tartott élményszerű, színes előadást Szentiványi Gábor. A DIPLOMÁCIA egy gyakorló nagykövet szemszögéből címet viselő rendezvényt élénk érdeklődés kísérte. Az egy időben külügyi szóvivői, majd államtitkári megbízást is teljesítő diplomata több mint 4 évtizedes külügyi szolgálata alatt közel tucatnyi országban töltött be különböző rangú és szintű diplomáciai megbízatást. Diplomataként szervezte, segítette állampolgáraink Irakból való távozását az iraki-iráni háború kirobbantásakor. Fontos államszerződések megfogalmazásában működött közre például: hazánk unióba lépésekor, vagy éppen Románia felvételekor. Közel két évtizedig volt hazánk nagykövete. A nagyköveteket a köztársasági elnökök nevezték ki. Így nagyköveti megbízást vehetett át Göncz Árpád, Mádl Ferenc és Sólyom László elnököktől. Pályája csúcsát a londoni, később a hágai nagykövetség, legutóbb pedig a stockholmi nagykövetség vezetése jelentette. Ez utóbbi működése kapta a legnagyobb hangsúlyt előadásában. A számos színes felvétellel gazdagított bemutatóból a hallgatóság képet kapott a diplomáciai élet körülményeiről, a főbb diplomáciai tevékenységi formákról, a diplomaták mindennapjairól. Arról a kitüntető és felelősségteljes szerepről, amellyel hazájukat nemcsak politikai, de kulturális, gazdasági stb. téren egyaránt képviselik a fogadó országban. Az érdekes, gyakran mosolyt fakasztó sztorikkal is tűzdelt előadáson a bajai Rotary klub számos tagja is részt vett. Az előadóval hosszabb felvételt készített a Tolnatáj Televízió stábja.
Dr. Dobos Gyula, az RC Szekszárd 2014/2015 évi elnöke


2015. április 27. 16:14

DIPLOMÁCIA - egy gyakorló nagykövet szemszögéből. Április 28. 17 óra 30. Nyilvános, belépődíj nélküli előadás a PTE Illyés Gyula Kar nagy előadójában.
Szentiványi Gábor előadása, aki 20 éven át vezető diplomataként képviselte hazánkat Londonban, Hágában és Stockholmban, dolgozott külügyi szóvivőként és helyettes államtitkárként. Az előadást fotóival illusztrálja. Az egész, meglehetősen könnyed, több sztorival tarkítva, de azért elmondja annak lényegét is, hogyan működik a diplomácia egy nagykövetség példáján keresztül. Idő: kb. 70 perc. Rendező: RC Szekszárd. Együttműködő szervek: PTE Illyés Gyula Kar, A Wosinsky Mór Múzeum Tájak, Korok Egyesülete, Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület és a TIT Egyesület.


2015. április 27. 11:46

A Jövő nemzedéke kórházprojekt támogatóinak névsora A Rotary Club Szekszárd, bírva a Rotary 1911. District anyagi és erkölcsi támogatását, számítva a Rotary Budapest-City együttműködésére, gyakorlati tapasztalataira, 2014 áprilisában arról döntött, hogy a Tolna Megyei Balassa János szülészeti-nőgyógyászati és gyermekgyógyászati osztályának technikai fejlesztésére host klubként nemzetközi és hazai támogatókat szerez. A 113 097 dollár értékű „Jövő nemzedéke” kórház projekt három kormányzóság, 9 ország 15 rotary klubja támogatásával valósul meg. A 18 807 dolláros önrészt a Tolna megyei rotarysok és közreműködésükkel 124 cég, önkormányzat, alapítvány és magánszemély támogatásával igyekszik biztosítani.
Támogatók névsora


korábbi híreink>>>

A Rotary-ról | Magunkról | Projektjeink | Hírek, események | Meghívók | Tudtad? | Előző honlapunk Rólunk írták | Beszámolók | Konferencia_2014 | Egyéb Linkek | FAQ | E—mail | Bejelentkezés | Kezdőoldal

powered by Linux/Apache/PHP/MySQL