ROTARY CLUB, Szekszárd

ROTARY CLUB, Szekszárd - 7100 Szekszárd, Rákóczi út 1.

Információk
A Rotary-ról
Magunkról
Projektjeink
Hírek, események
Meghívók
Tudtad?
Előző honlapunk
Visszatekintő
Rólunk írták
Beszámolók
Konferencia_2014
Egyéb
Kapcsolat
Linkek
FAQ
E-mail
Bejelentkezés
Kezdőoldal

Nincs bejelentkezve.

2024. június 25. kedd, 23:20

Utoljára frissítve: . . :

Konferencia beszámolóSzekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ 2014. május 16-18.

Előzmények

A 2013-14-es Rotary-év nagy szekszárdi szenzációja, hogy klubunk adhatta Dr. Sólyom Bódog személyében a Magyar Rotary Kerület kormányzóját. Minden Rotary-év legnagyobb ünnepe és találkozási eseménye a District Konferencia. Ezen a tavaszi hétvégén van lehetőség személyesen is beszámolni az elért eredményekről, a sikeres projektekről, közösen értékelni munkánkat, átadni egymásnak tapasztalatainkat, átvenni az elismeréseket. Hagyomány az is, hogy a Konferencia helyszínét mindig a regnáló kormányzó határozza meg, így idén a választás praktikusan Szekszárdra esett.


Felkészülés

Ahogy bővül a districtünk, úgy egyre inkább nagyobb szabásúvá válik a konferencia is, így mi, házigazdaként fokozott izgalommal készültünk a nagy eseményre. Nagy lelkesedéssel szerveztük a szakmai programokat, a kísérő vendégek részére a városnéző túrákat, sorra jártuk a helyszíneket, tárgyaltunk a fellépőkkel és az ellátást biztosító vállalkozókkal. Az utolsó héten már csak a jelentkezések fogadásával, adminisztrálásával és a dokumentumok előkészítésével foglalatoskodtunk.


Első nap

Végre elérkezett a 2014. május 16-ának dátuma. Jó volt látni az érkező vidám Rotarysták hosszú sorát, átélni a találkozás örömét. Az első programunk egy fontos és szívünkhöz oly közel került projektünk zárása volt: egy emléktáblát avattunk a helyi kórház gyermekosztályán, utalva a falakra került gyermekrajzok eredetére. Fél négytől MRCSZ Közgyűlést tartottunk a Babits Mihály Kulturális Központ konferenciatermében, melyben értékeltük a 2013-as naptári év történéseit, átbeszéltük és megvitattuk a következő év terveit, feladatait, sarokszámait. A napot egy emlékezetes est zárta a Fritz Pincészet Borházában, ahol a zenei élményen, a vacsora és borkóstoló élvezetén túl részesei lehettünk az egri és a miskolc-tapolcai klub 10 éves charterünnepségének.


Második nap

A szombati nap délelőttjén a színházteremben meghallgattuk kormányzónk beszámolóját, városunk alpolgármesterének köszöntőjét, majd fogadtuk a világelnök üdvözletét képviselőjének, Anton C. Hilscher úr tolmácsolásában, végül a Magyarországon tanuló cserediákok vidám és színes összeállításában gyönyörködhettünk. Kávészünet után bemutatkozott következő évi kormányzónk, a pécsi Lengyel Tamás, majd kitüntetéseket vehettek át a kiemelkedően teljesítő magyar Rotarysták. A baráti hangulatban és jó étvággyal elfogyasztott finom ebéd után bemutatkoztak Csóka Imre 2015/16, valamint Pénzes Ilona 2016/17 évekre megválasztott kormányzóink. Ezt követően meghallgattuk District titkárunkat az előző napi döntésekről, fogadtuk külföldi vendégeink köszöntését, végül megismerhettük a GOL projektünk aktualitásait. A délutáni kávészünet után további bejelentéseket, projektbeszámolókat hallhattunk és láthattunk, végül a konferencia meghitt pillanata következett, a kormányzói lánc átadásának-átvételének eseménye. A hosszú napot egy emlékezetesen szép és hangulatos műsoros est, finom kulináris élvezeteket nyújtó baráti vacsora, végül élő zene és táncmulatság zárta.


Harmadik nap

Hagyomány az is, hogy a konferencia utolsó napján lehetőség van a város hívő polgárainak különböző felekezetű miséjén, istentiszteletén részt venni, és a helyszíntől egy utolsó fakultatív városnézéssel búcsúzni. Kedves Rotarysta Barátaink! Köszönjük, hogy itt voltatok! Viszontlátásra 2015-ben Pécsen!

Szrnka Pál – RC Szekszárd


A Rotary-ról | Magunkról | Projektjeink | Hírek, események | Meghívók | Tudtad? | Előző honlapunk Rólunk írták | Beszámolók | Konferencia_2014 | Egyéb Linkek | FAQ | E—mail | Bejelentkezés | Kezdőoldal

powered by Linux/Apache/PHP/MySQL