ROTARY CLUB, Szekszárd

ROTARY CLUB, Szekszárd - 7100 Szekszárd, Rákóczi út 1.

Információk
A Rotary-ról
Magunkról
Projektjeink
Hírek, események
Meghívók
Tudtad?
Előző honlapunk
Visszatekintő
Rólunk írták
Beszámolók
Konferencia_2014
Egyéb
Kapcsolat
Linkek
FAQ
E-mail
Bejelentkezés
Kezdőoldal

Nincs bejelentkezve.

2024. július 15. hétfő, 2:14

Utoljára frissítve: . . :

Projektjeink


2011. július 29. 11:01

Mosolygó Kórház Alapítvány klubunk által támogatott programja Nagy sikerrel zárult a júliusi programsorozat a szekszárdi kórház gyermekosztályán. Az alapítvány aktivistái és művészei két héten át bábozással, kézművességgel, játékokkal igyekeztek vidám hangulatot teremteni az Asztma tábor és Túlsúlyos tábor ifjú résztvevőinek. Az osztály főorvosa hasznosnak ítélte meg a programokat és nagyon köszönte a klub önzetlen anyagi támogatását. Részletes összefoglaló
(Szrnka)


2007. december 16. 19:31

Könyvgyűjtés lugosi magyaroknak Klubunk több éve jó kapcsolatot tart fenn a romániai Lugos város rotarystáival. A legutóbbi találkozáskor kiderült, hogy a romániai magyarok nagy érdeklődéssel figyelik a magyarországi történéseket, ápolják a hagyományokat és a kultúrát. A küldöttség tagjai tapasztalták, hogy nagy igény van magyar nyelvű könyvekre. A legtöbb romániai magyar anyagi okok miatt, vagy a távolság, illetve a történelmi beidegződések miatt egyáltalán nem, vagy nehezen jut hozzá a magyar nyelvű kiadványokhoz. Mi, szekszárdi klubtagok elhatároztuk, hogy könyveket gyűjtünk és karácsonyra kijuttatjuk Lugosba, ahol a Magyar Házban kialakított közösségi könyvtárba kerülnek majd. Felhívást fogalmaztunk meg és helyeztünk el városunkban több helyen, valamint a sajtóban és a helyi tv-ben is hirdettük. A gyűjtést 2007. november közepén kezdtük és 1 hónapig fogadtuk a könyveket. Közben egy második tv-s interjú is készült, melyben elnökünk részletesen ismertette projektünket. A könyveket a volt Zöldért féle épület (Arany János utca 23-25.) földszintjén található TenSoft KFT irodájában, valamint a MODVIN Borszaküzletben (Béla tér 7.) fogadtuk és gyűjtöttük december 10-éig minden munkanap reggel 9-től 16 óráig.

December közepére 57 adományozótól 2753 db könyv, 7 audio, 3 video kazetta és több száz folyóirat gyűlt össze. A TenSoft KFT tárgyalóterme kezdett egy kis könyvtárhoz hasonlítani. Nagyon sok klubtagunk is hozott könyveket, folyóiratokat, és a csomagolást is mi végeztük el. Erről a helyi Tolnai Népújság is beszámolt és az eseményről fotósorozat is készült. A bedobozolt könyvek kiszállítását Márka István klubtársunk szervezte meg. A küldemény szerencsésen odaért, és már másnap kicsomagolták. Az átadáson elnökünk képviselte klubunkat, aki egy megható könyvek ünnepség keretében átadta az „Adományozók listáját” is. Igyekezetünket Pozsár József Lugos város alpolgármestere is megköszönte a január 9-ei levelében.

(Szrnka)


2007. szeptember 15. 16:05

A romániai árvízkárosultak támogatása
2005 augusztusában, fél évvel a délkelet ázsiai cunami döbbenet után, szomorú képeket láthattunk az akkori híradókból. A nagy esőzések miatt árvíz pusztított a közép romániai Székelyföldön, Hargita megyében, mely számos emberéletet is követelt. A rotary összefogás nem váratott sokáig magára. A debreceni klub vállalta fel, hogy megszervezze az adakozást, maga is jó példát mutatva. Felvették a kapcsolatot az ottani székelyudvarhelyi Rotary Club-bal, hogy a támogatás a legjobb helyre kerüljön. Mi a felhívást 2005. augusztus 31-én kaptuk kézhez, és az akkori elnökünk: Kővári László, aki köztudottan sokat tett már a magyar-román kapcsolatok ápolásában, klubszinten is felkarolta az ügyet. Klubunk a 412. ülésén 100.000 forintot szavazott meg és utalt át a debreceni szervezőknek. A magyar klubokból félmillió forint támogatás jött össze, ennek fele a debreceniek felajánlásából. A székelyudvarhelyi rotarysták ebből a pénzből támogatták a kiskadácsi híd újjáépítését, melyet a Nyikó folyó sodort el az árvízkor. Kiskadács falu Hargita megyében Székelykeresztúrtól 8 km-re északkeletre fekszik, jelenleg kb. 70 lakosa van. Az újjáépített hidat 2007. március 31-én adták át, melyről a helyi hírek is beszámoltak. Az ünnepélyes átadáson részt vett Hámori Pál barátunk is, a győri klub tagja, aki évekig látogatta üléseinket, mivel munkája sokáig Szekszárdhoz kötötte. Neki köszönhetjük a képeket is. Az átadási ünnepségről egy kis riportfilm is készült. Az új hídra kikerült egy tábla, melyen szerepelnek a segítők nevei.


2004. szeptember 16. 12:41

Alapítvány támogatása. 2003-2004-es klubévben támogattuk a Tolna Megyi Balassa János Kórház Hospice programját.


korábbi projektjeink>>>

A Rotary-ról | Magunkról | Projektjeink | Hírek, események | Meghívók | Tudtad? | Előző honlapunk Rólunk írták | Beszámolók | Konferencia_2014 | Egyéb Linkek | FAQ | E—mail | Bejelentkezés | Kezdőoldal

powered by Linux/Apache/PHP/MySQL